Informace pro registrované běžce

obrazek
04. dubna 2019 08:23, aktualizováno 07:23,

INFORMACE PRO REGISTROVANÉ BĚŽCE

KRAJSKÝ PŮLMARATON
KRAJSKÁ DESÍTKA - OMEXOM KRAJSKÁ PĚTKA - TÝMOVÝ BĚH
DĚTSKÉ BĚHY

Zázemí závodu:

Závod se koná v sobotu 13. 04. 2019 se zázemím v areálu Škodaland, Plzeň, V Lukách 34/2976. Prezentace pro všechny kategorie bude probíhat ve stanu „Registrace/Prezentace“ (stanoviště č. 6 - viz příloha – plánek areálu) u hlavní budovy areálu Škodaland. Pro ty z Vás, kteří k nám zavítají poprvé a neznají přesné místo, doporučuji ptát se na  Borskou přehradu.

GPS souřadnice: N 49°42.91788', E 13°21.32093'

Jak se do areálu dostanete:

Přijedete-li vlakem, nastupte na zastávce Hlavní nádraží na tramvaj č. 1 – Bolevec nebo na tramvaj č. 2 - Skvrňany, dojeďte na zastávku Hlavní pošta, zde je přestup cca 200 m na tramvaj č. 4 – Bory, odtud  pojedete na konečnou zastávku Bory. Poté pokračujte autobusem č. 21 – Litice případně ze zastávky ČSAD na Borech, stanoviště č. 3.

Dále je zajištěna kyvadlová doprava v 30 minutových intervalech se zastávkami:

Západočeská univerzita (Univerzitní) – Bory (stanoviště ČSAD č. 3) – Škodaland a zpět, 
(viz příloha - jízdní řád kyvadlové dopravy).

Parkování:

Pro běžce, kteří přijeli autem, je vyhrazeno parkoviště v zahradě areálu Škodaland (cca  300 parkovacích míst). Parkoviště bude otevřeno od 07:00 do 09:45 hodin. Poté bude uzavřeno. VÝJEZD  Z PARKOVIŠTĚ BUDE MOŽNÝ AŽ PO 13:00 HODINĚ z důvodu křížení trasy závodu s příjezdovou komunikací.

(Zvažte prosím variantu parkování, která je pro vás vhodná, aby nedocházelo ke střetům s pořadateli, kteří Vás nebudou moci do doběhu posledního běžce pustit z parkoviště u  areálu Škodaland.)

Pro doprovod a širokou veřejnost je zajištěno parkování před Západočeskou univerzitou, Univerzitní 8, Plzeň, nebo v areálu Městského úřadu Nýřany, Klatovská 200a, Plzeň. Od Západočeské univerzity bude jezdit od 07:30 do 16:00 hodin kyvadlová doprava (viz příloha - jízdní řád kyvadlové dopravy).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prezentace a vyzvednutí startovního balíčku (případná registrace):

Prezentace a registrace na OMEXOM Krajskou pětku, Krajskou desítku, Krajský půlmaraton a týmový běh probíhá:

  • v pátek 12. 4. 2019   od 17:00 do 20:00 hodin
  • v sobotu 13. 4. 2019 od 07:30 do 09:30 hodin (pro předem registrované),
                                      od 07:30 do 09:00 hodin (pro registrace v den závodu).

Místo prezentace a registrace je ve stanu „Registrace/Prezentace“ v areálu Škodaland, stanoviště č. 6 (viz příloha – plánek areálu). V den akce je nutné si vyzvednout startovní balíček minimálně hodinu před startem běhu. Na tabuli před stanem „Registrace/Prezentace“ je startovní listina. Zde zjistíte své startovní číslo a následně se dle něj prezentujte u příslušně označeného stolu, u kterého si převezměte startovní číslo včetně vratného čipu. Záloha se nevybírá, čip Vám bude odebrán v cílovém prostoru, případně jej sami odevzdejte časoměřičům. Nevrácení čipu povede k vymáhání částky 500 Kč.

Startovní číslo si připevněte viditelně na hruď a čip si zašněrujte do tkaničky u boty, bez čipu nebude změřen Váš zaběhnutý čas. Pokud by se Vám i přesto povedlo odstartovat bez čipu, nahlaste toto v cíli v  černém časoměřičském voze APACHI.

Na zadní stranu startovního čísla uveďte JMÉNO, RODNÉ ČÍSLO, ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNU, UŽÍVANÉ LÉKY A PŘÍPADNÉ ALERGIE ČI JINÉ DŮLEŽITÉ ZDRAVOTNÍ ÚDAJE pro případ  ošetření.

Start pod cizí identitou je zakázán a povede k diskvalifikaci.
Pokud jste mladší 18 let, bude od Vás při prezentaci požadován souhlas zákonného zástupce.

Prezentace, registrace na dětské běhy probíhá v sobotu 13. 04. 2019 od 09:00 do 10:15 hodin v registračním stanu „Prezentace/registrace – dětské běhy“ u in-line okruhu v areálu Škodaland, stanoviště č. 10 (viz příloha – plánek areálu). U dětských kategorií se neplatí startovné a přihlášení se provádí předem, případně v případě volné kapacity na místě v den závodu vyplněním přihlášky v registračním stanu „Prezentace/registrace – dětské běhy“

Vyzvednutí trika

Po vyzvednutí startovního balíčku si ve stánku Plzeňského kraje, stanoviště č. 5 (viz příloha – plánek areálu) po předložení startovního čísla převezměte objednané triko. Triko již nelze měnit.

Časový limit závodu:

Časový limit a tempo pro splnění tohoto limitu je dle délky jednotlivých závodů:

  • Půlmaraton:                 2:50 hodiny, tempo 8:00 min/km
  • Krajská desítka:             1:30 hodiny, tempo 8:00 min/km
  • OMEXOM Krajská pětka: 1:30 hodiny, tempo 13:30 min/km
  • Týmový běh:                 1:30 hodiny/tým.

Běžci s pomalejším tempem budou pořadatelem nebo jím pověřenou osobou vyloučeni ze závodu. Při tom si sundají startovní číslo a poté mohou pokračovat v běhu pouze mimo trasu závodu v přidruženém prostoru komunikace (chodník, stezka pro chodce apod.) a musí se pohybovat v souladu se zákonem o provozu na pozemních komunikacích. Po vyloučení ze závodu již běžec není účastníkem tohoto závodu.

Sběrná místa:

Pro běžce, kterým dojdou během závodu síly, případně kteří nebudou dosahovat určeného tempa závodu, jsou připravena sběrná místa.

    • Šlovice – občerstvovací stanice u obecní studny – čas sběru: 10:50
    • Železniční přejezd Šlovice – trať Plzeň-Dobřany – čas sběru: 11:10
    • Dobřany-náměstí – občerstvovací stanice – čas sběru: 11:35
    • Lhota – občerstvovací stanice – čas sběru: 12:20
    • Valcha – křižovatka ulic K Sinoru/Dobřanská/U Čertovy díry – čas sběru: 12:35
    • Bory-Litice – křižovatka ulic K Lávce/Klatovská – čas sběru: 12:50

Vodiči:

Při závodu můžete využít práci Tempo Makers, kteří Vás pro letošní ročník povedou do cíle na časy:

  • 1:30 – Pavel Hubáček
  • 1:40 – Pavel Čvančara
  • 1:45 – Jiří Mašek
  • 1:50 – Anna Nosilová
  • 2:00 - Pavla Kratochvílová
  • 2:15 – Roman Novotný

Vodiči jsou označeni vlajkou upevněnou na batohu se svým časovým údajem.

Šatna, úschovna, sprchy, toalety:

V přízemí v hlavní budově areálu Škodaland jsou pro Vás v omezené kapacitě připraveny ŠATNY. Pro  případné přípravy je možné využít venkovní vyhřívaný velkokapacitní stan, stanoviště č. 9 (viz příloha – plánek areálu). ÚSCHOVNA je připravena v prvním patře hlavní budovy areálu Škodaland od 8:00 do 14:30 hodin, stanoviště č. 8 (viz příloha – plánek areálu). Bezpečnost se budeme snažit zajistit, na místě bude dohlížející osoba, přesto si však na závod neberte cennosti, za jejich ztrátu neručíme.

Mobilní sociální zařízení bude u velkého parkoviště před budovou Škodalandu, stanoviště č. 14 (viz příloha – plánek areálu):

  • 5x sprcha
  • 2x mobilní umyvadla
  • 12x mobilní WC
  • 2x mobilní pisoár

Občerstvovací stanice:

Na trase půlmaratonu je pro běžce připraveno 6 občerstvovacích stanic, které jsou vyznačeny na mapě běhu http://mapy.kr-plzensky.cz/gis/pulmaraton/. Na všech občerstvovacích stanicích je připravena voda, ve Šlovicích, Dobřanech, Lhotě a v cíli pak navíc iontový nápoj. První občerstvovací stanice se nachází ve Šlovicích před 5. km, druhá na náměstí v Dobřanech před Infocentrem mezi 10. a 11. km. Třetí občerstvovací stanice je na odbočce na Novou Ves mezi Dobřany a Lhotou na 14. km. Čtvrtá je ve Lhotě před městským úřadem mezi 16. a 17. km. Pátá občerstvovací stanice je společná jak pro půlmaraton, tak pro OMEXOM Krajskou pětku, Krajskou desítku a týmový běh, za mostem přes přehradu za 19. km. Poslední, a zároveň největší - šestá občerstvovací stanice, bude v cíli závodu.

Prosíme běžce o odhazování odpadu v dosahu občerstvovacích stanic.

Chování běžců na trati:

Žádáme běžce, aby dodržovali závazná pravidla závodu a běželi VŽDY, pokud je to možné, po silnici a zpevněných cestách!

Je zakázáno běžce doprovázet na kole nebo jakkoliv jinak, a to z bezpečnostních důvodů! Děkujeme Vám za to, že se budete řídit našimi bezpečnostními pokyny.

Na našich stránkách http://pulmaraton.plzensky-kraj.cz, v sekci jednotlivých běhů, je vždy umístěn soubor, kde je možné celou trať zhlédnout. Popis jednotlivých tratí je uveden vždy k propozicím k danému závodu.    

Zdravotnická služba:

Vozidlo Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje je po celou dobu připraveno v areálu Škodaland, stanoviště č. 13 (viz příloha - plánek areáluú, další vozidlo je na náměstí v Dobřanech a po průběhu posledního běžce jej následuje skrz Lhotu do cíle. Na trase se dále pohybuje 20 zdravotníků z Fakulty zdravotnických studií ZČU v Plzni, kteří jsou v případě komplikací kompetentní k poskytnutí první pomoci a přivolání hlídky ZZS PK. V případě zdravotních problémů požádejte nejbližšího dobrovolníka ve žluté reflexní vestě o pomoc – přivolá Vám zdravotnickou službu.

Start závodů:

Start závodů je před areálem Škodaland, Plzeň (viz příloha – plánek areálu). Je pro Vás připravený jeden koridor a pevně věříme, že zohledníte svoji výkonnost a podle toho se zařadíte buď na konec, nebo dopředu, či rozumně doprostřed. Koridor bude rozdělený na úseky dle časů vodičů. Vaše zařazení je na Vašem rozhodnutí.

10:00 – start půlmaratonu
10:15 – start Krajské desítky, OMEXOM Krajské pětky a týmového běhu

Dětské běhy startují na inline oválu v areálu Škodaland.

10:30 – start dětských běhů (startuje se od nejstarší kategorie v cca 10 minutových intervalech)

Cíl závodu:

Cílový koridor je před areálem Škodaland, Plzeň (stejný jako start závodu).

Soutěž o nejlepšího běžce Plzeňského kraje:

Soutěž je určena pro běžce z Plzeňského kraje (osoby s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji). Oceněny budou první tři absolutní vítězky z žen závodu půlmaraton a první tři absolutní vítězové z mužů závodu půlmaraton.

Výhra v soutěži – 1. místo – 10 000,- Kč, 2. místo – 5 000,- Kč, 3. místo – 3 000,- Kč.

Předání cen v Soutěži o nejlepšího běžce Plzeňského kraje je podmíněno osobní účastí oceněných na vyhlášení vítězů, úplným vyplněním registrace (zaškrtnutí kolonky „Prohlašuji, že jsem občan Plzeňského kraje - osoba s trvalým pobytem v Plzeňském kraji), a zároveň prokázáním trvalého bydliště v Plzeňském kraji.

Po doběhu

Po doběhnutí na Vás v cíli čeká občerstvení (voda, iontový nápoj, ovoce). Zde Vám také odebereme čip, případně nám jej prosím vraťte sami. Získáte pamětní medaili. Po přemístění do areálu Škodaland zjistíte na tabuli před stanem „Registrace/Prezentace“ své výsledky.

Výsledky:

Výsledky budou průběžně zveřejňované na tabuli u stanu „Registrace/Prezentace“ a zároveň zde budou 2 all-in-computery. Závodník, který nahlásil svoje telefonní číslo, obdrží SMS se svým časem a pořadím, odpoledne zveřejníme výsledky i na internetu na stránkách závodu:

www.sportovniservis.czhttp://pulmaraton.plzensky-kraj.cz

Vyhlášení výsledků:

  • 12:15 - vyhlášení vítězů dětských běhů
  • 12:30 - vyhlášení vítězů OMEXOM Krajské pětky (muži/ženy)
  • 12:40 – vyhlášení vítězů týmového běhu (3 týmy s nejlepším časem v součtu)
  • 12:45 - vyhlášení vítězů Krajské desítky (muži/ženy)
  • 12:55 - vyhlášení vítězů Krajského půlmaratonu (muži/ženy, vždy ve 4 kategoriích půlmaratonu)
  • 13:10 - vyhlášení Soutěže o nejlepšího běžce z Plzeňského kraje (první tři běžkyně půlmaratonu mezi ženami a první tři běžci půlmaratonu mezi muži s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji - trvalé bydliště je nutno prokázat platným dokladem, též žádáme o vyplnění protokolu pro zaslání finanční výhry)
  • 13:20 - losování o 2 hlavní ceny – losování proběhne ze všech přihlášených běžců, hned na místě se dozvíte, zda jste vyhráli (běžci musí mít u sebe své startovní číslo) - horské kolo Specialized Alpina Eco a dárkový poukaz na zapůjčení automobilu Suzuki Ignis na víkend

Vyhlášení vítězů proběhne na pódiu v areálu Škodaland. Předání cen je podmíněno osobní účastí na vyhlášení. Výhru je třeba vyzvednout okamžitě na pódiu, v opačném případě nárok zaniká. V případě neúčasti běžce na losování po 3 výzvě losujeme nového výherce.

Neúčast:

Pokud jste se přihlásili a nemůžete se závodu zúčastnit, dejte nám vědět na sportovniservis@apachi.cz. Do 10. 4. 2019 lze převést registraci zdarma, poté již účtujeme poplatek 100,- Kč. Start pod cizí identitou budeme považovat za porušení pravidel a závodníka budeme diskvalifikovat.

Nezbývá nám, než Vám na závěr popřát, aby se Vám závod podařil a líbil!

 

STARTEM NA ZÁVODECH KRAJSKÉHO PŮLMARATONU PLZEŇSKÉHO KRAJE 2019
dne 13. 4. 2019 ZÁVODNÍK SOUHLASÍ SE ZÁVAZNÝMI PRAVIDLY ZÁVODU

 

Soubory ke stažení